Praktični savjeti

Gdje postaviti sakupljač vlage?

Problem vlage moguće je riješiti uz pomoć sakupljača vlage. Gdje je najbolje postaviti sakupljač vlage?

vlaga.jpg
Foto: Pixabay

Sakupljač vlage je uređaj koji se koristi za uklanjanje viška vlage iz zraka u zatvorenim prostorima. Višak vlage može uzrokovati probleme poput stvaranja plijesni i gljivica, oštećenja strukture zidova i stropova, te lošeg kvaliteta zraka. Sakupljač vlage koristi se za skupljanje i uklanjanje suvišne vlage iz zraka. Vrlo je važno znati gdje postaviti sakupljač vlage.

Sakupljači vlage mogu biti različitih veličina i vrsta, a najčešće su električni uređaji koji se postavljaju u zatvoreni prostor. Postoje i manji, prenosivi sakupljači vlage koji se mogu postaviti u ormarima, šupama i drugim manjim prostorima. Evo nekoliko savjeta gdje postaviti sakupljač vlage.

Prije postavljanja sakupljača vlage, važno je odabrati pravo mjesto. Sakupljač vlage bi trebao biti postavljen na mjesto gdje će se najviše akumulirati vlaga, a to su obično prostorije s lošijom ventilacijom, poput kupaonica, podruma ili ostava. Uređaj bi trebao biti postavljen na ravnoj površini, kako bi se spriječilo curenje i ispuštanje vode. Također je važno postaviti ga na mjesto gdje neće smetati, poput hodnika ili drugih prometnih područja.

Kada se sakupljač vlage puni vodom, važno je redovito ga isprazniti. Ovisno o količini vlage u zraku, to može biti jednom dnevno ili rjeđe. Također, treba provjeriti filtere i očistiti ih redovito kako bi uređaj funkcionirao učinkovito. Na sve ovo treba paziti prilikom rukovanja sa sakupljačem vlage.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.