Mjerne jedinice

Što znači da TV ima dimenzije 55 incha? Koliko je to centimetara?

Veličina televizora je glavni čimbenik koji utječe na kupnju. Što znači da TV ima dimenzije 55 incha? Koliko je to centimetara?

tv.jpg
Foto: Pixabay

Kada razmatraju pravu veličinu televizora za kupnju, korisnici mogu mjeriti prostor kako bi odredili koja veličina televizora odgovara kada traže najbolje televizore. Međutim, veličina televizora upisana je u inčima i ona se izračunava mjerenjem dijagonale televizora. Stoga je potrebno poznavati određene formule za izračunavanje dimenizija TV-a od 55 incha.

TV od 55 inča se smatra televizorom srednje veličine. No, te se dimenzije mogu činiti pomalo neobičnima jer često nije jasno definirano koliko je širok, a koliko visok TV sa dijagonalom od 55 incha. No, kolike su dimenzije TV-a od 55 incha?

Možete izračunati visinu i širinu TV-a pomoću jednostavnih formula. Kada računate širinu TV-a sa dijagonalom 55 inča, jednostavno pomnožite dijagonalu sa 0,87 te ćete dobiti širinu zaslona. Nakon toga pomnožite dijagonalu sa 0,49 da biste dobili visinu zaslona. Rezultat koji ste dobili označava da je širina TV-a 47,9 inča, a visina 27 inča. Kada želite ovu širinu i visinu TV-a promijeniti u centimetre, to možete učiniti tako da pomnožite rezultate sa 2,54. Tada je konačna visina TV-a od 55 inča jednaka 121,6 centimetara, a njegova visina iznosi 68.6 centimetara.  

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.