Tehnologija

Što je Skype? Kako koristiti Skype?

Imate razgovor za posao na Skypeu i zanima vas što je Skype? Saznajte što je Skype i čemu služi Skype.

skype.png
Foto: Pixabay

Skype je besplatan program koji vam omogućuje da razgovarate s prijateljima i obitelji na računalu ili mobilnom uređaju. Možete čak i razgovarati jedni s drugima uživo putem video chata. Sve je to moguće putem tehnologije zvane voiceover IP ili VoIP, koji može prenijeti vaš glas putem interneta. Skype koristi VoIP kako bi vam omogućio telefonske pozive, videopozive, grupne pozive i još mnogo toga putem Interneta umjesto korištenja tradicionalnih telefonskih linija.

Kada znate što je Skype, važno je znati kako je nastao Skype. Skype je nastao 2003. u ranim danima VoIP-a. Vlasništvo nad Skypeom se mijenjalo nekoliko puta prije nego što je Microsoft kupio Skype 2011. godine. No, čemu služi Skype?

Skype je napravljen je za razgovore jedan na jedan i za grupne razgovore te on radi gdje god se nalazite, putem mobilnog telefona ili računala. Skype poruke, glasovni i video pozivi pomoći će vam da podijelite iskustva i obavite zadatke s drugim korisnicima Skypea. Uz Skype možete imati sastanke i stvarati sjajne stvari sa svojom radnom grupom, podijeliti priču ili proslaviti rođendan s prijateljima i obitelji. Važno je znati što je Skype i čemu Skype služi kako bi maksimalno iskorištavali ovu aplikaciju.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.