Tehnologija

Što je hibernacija laptopa? Zašto dolazi do hibernacije laptopa?

Čuli ste za izraz hibernacija laptopa ali niste sigurni što to znači? Saznajte što je hibernacija laptopa i zašto je ova funkcija korisna.

laptop.jpg
Foto: Pixabay

Hibernacija laptopa je jedan od načina mirovanja prijenosnih računala koji se koristi za smanjenje potrošnje energije i produženje vijeka trajanja baterije. Kod hibernacije, sve trenutne radnje i podaci se spremaju na tvrdi disk, a računalo se isključuje. To znači da kada se računalo ponovno pokrene iz hibernacije, sve se radnje i podaci obnavljaju na istom mjestu gdje su i bili kada se računalo ušlo u hibernaciju.

Hibernacija laptopa je korisna kada želite isključiti laptop, ali želite nastaviti raditi s trenutnim radnim zadacima kasnije, bez da morate ponovno pokretati sve programe i aplikacije. Hibernacija je također korisna kada vam je potreban produženi period neaktivnosti, jer se računalo ne troši bateriju u stanju mirovanja, kao što je to slučaj u slučaju kada je računalo u potpunosti uključeno.

Kako postaviti laptop u stanje hibernacije? Jednostavno kliknite na gumb „Start“, odaberite opciju "Hibernacija" i prijenosno računalo će se isključiti i spremiti sve podatke na tvrdi disk. Kada ponovno pokrenete računalo, bit će vam ponuđeno da se vratite u stanje u kojem ste bili prije ulaska u hibernaciju.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.