Tehnologija

Što je buđenje laptopa? Kako probuditi laptop?

Svaki laptop ima funkciju mirovanja kako bi uštedio energiju. No, što je točno stanje mirovanja i kako probuditi laptop iz stanja mirovanja?

laptop.jpg
Foto: Pixabay

Kada laptop uđe u način mirovanja, to znači da se smanjuje potrošnja energije i da se privremeno prekida rad sustava. Ovo je korisna funkcija koja omogućuje korisniku da produži vijek trajanja baterije i smanji troškove električne energije. U ovom načinu rada, zaslon će postati tamniji ili se potpuno isključiti, a tipkovnica i ostali dijelovi prijenosnog računala će se isključiti. No, kako prilagoditi stanje mirovanja i kako probuditi laptop?

Postoje postavke laptopa koje se mogu prilagoditi kako bi se prilagodile načinu mirovanja. Na primjer, možete podesiti vremensko razdoblje nakon kojeg će se prijenosno računalo ući u način mirovanja. Također možete promijeniti postavke u kojima će se prijenosno računalo ugasiti u načinu mirovanja.

Kako probuditi laptop? Kako bi se probudio laptop iz načina mirovanja, obično je dovoljno pritisnuti bilo koju tipku na tipkovnici ili pokrenuti miš. U nekim slučajevima, možda ćete morati pritisnuti gumb za napajanje ili kombinaciju tipki kako biste probudili prijenosno računalo.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.