Tehnologija

Savjeti za odabir monitora: Kako odabrati pravi monitor?

Kupujete novi monitor no ne znate koji monitor odabrati? Savjeti za odabir monitora pomoći će vam da odaberete savršen monitor.

monitori.png
Foto: Pixabay
Play logo

Monitor je prozor u dušu vašeg računala. Bez pravog monitora, ​​sve što radite na svom računalu činit će vam se neuglednim, bilo da igrate igrice, uređujete fotografije i video ili gledate film. Ovi savjeti za odabir monitora spasit će vas od muke kupovanja novog monitora.

Play logo

Prvi savjet za odabir monitora je određivanje glavne namjene monitora. Tri glavne namjene monitora mogu biti igranje igrica, profesionalna upotreba ili opća uporaba. Općenito, ako igrate igrice tada bi trebali odabrati monitor s većim brzinama osvježavanja i niskom vremenu odziva, profesionalci bi trebali dati prednost točnosti boja, a korisnici opće uporabe imaju manje specifične potrebe, ali često je dobar monitor s panelom visokog kontrasta.

Drugi savjet za odabir monitora je odabir rezolucije. Što je veća rezolucija, to je slika bolja. Rezolucija monitora govori koliko piksela monitor ima u formatu širina puta veličina. Rezolucija monitora 1920 x 1080 znači da ima 1920 piksela širine i 1080 piksela visine, i to je minimum koji vam je potreban.

Posljednji savjet za odabir monitora je odabir prave veličine. Gustoća piksela ima veliki utjecaj na kvalitetu monitora. Veći monitor će imati nisku gustoću piksela ako je niža rezolucija. Za gledanje s uobičajene udaljenosti, monitor od 32 inča je dovoljno velik. Nije teško pronaći 32-inčni monitor za igrice ili opću upotrebu za dobru cijenu. Ovi savjeti za odabir monitora će vam pomoći da odaberete savršen monitor.

Play logo
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.