Umetanje ASCII ili Unicode simbola i znakova

Posebni znakovi na tipkovnici

Većina znakova koje možete upisati ne prikazuje se na tipkovnici, bez obzira koristite li fizičku tipkovnicu ili dodirnu tipku.

pexels-karol-d-841228.jpg

Posebni znak je znak koji nije abecedni ili numerički znak. Interpunkcijski znakovi i drugi simboli primjeri su posebnih znakova.

Za razliku od alfanumeričkih znakova, posebni znakovi mogu se višestruko koristiti. Na primjer, pri stvaranju web stranice s HTML-om, simbol quote (") koristi se za pohranu vrijednosti atributa.

Budući da se citat koristi u HTML-u, za njegovu upotrebu na web stranici, prošireni posebni HTML kôd znakova " & quot; " treba koristiti.

Također, poput HTML-a, možda će trebati izbjeći posebne znakove kada se koriste u naredbenom retku i programskim jezicima kako bi se spriječili problemi.

Posebni se znakovi mogu koristiti u mrežnim obrascima iz zlonamjernih razloga ako im se ne pobjegne ili ako se njima pravilno ne rukuje. Neki programeri možda ne podržavaju posebne znakove u svojim mrežnim obrascima.

Savjet

Ako koristite Microsoft Windows, pomoću uslužnog programa Map Character možete umetnuti posebne znakove koji nisu dostupni na tipkovnici u mnogo različitih programa.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.