Tehnologija

Kratki vodič za punjenje sata preko mobitela

Jeste li ikada punili pametni sat preko mobitela? Pametni sat je uređaj koji služi za praćenje fizičke aktivnosti, mjerenje srčanog ritma i još mnogo toga.

pametni-sat.jpg
Foto: Pixabay

Za funkcioniranje pametnog sata potrebno je punjenje baterije, što se obično radi putem kabela i utičnice. Međutim, neki pametni satovi imaju mogućnost bežičnog punjenja putem magnetskog punjača.

Uz to, neki pametni satovi mogu se puniti i putem mobitela, koristeći funkciju bežičnog punjenja preko Qi standarda. Za to je potrebno postaviti pametni sat na mobitel tako da se baterija sata može napuniti preko mobitela. Ova funkcija olakšava punjenje pametnog sata preko mobitela, posebno kada nema prikladne utičnice u blizini ili kada se putuje.

Da biste iskoristili funkciju punjenja pametnog sata preko mobitela, oba uređaja moraju biti kompatibilna s bežičnim punjenjem putem Qi standarda. Potrebno je provjeriti jesu li oba uređaja spremna za punjenje prije nego što se pametni sat postavi na mobitel. Ova funkcija može biti posebno korisna za korisnike koji putuju i žele izbjeći nošenje više kabela za punjenje.

Punjenje pametnog sata preko mobitela je jednostavan i praktičan način za osiguravanje da vaš pametni sat bude uvijek napunjen i spreman za upotrebu.