Tehnologija

Kratki vodič za pravilno spremanje slika na Google

Često koristite google servis i želite na njemu spremiti slike? Jednostavna metoda za spremanje slika na google servis.

laptop.jpg
Foto: Pixabay

Spremanje slika na Google jedan je od najjednostavnijih i najpopularnijih načina pohrane fotografija u oblaku. Ova usluga omogućuje vam sigurno pohranjivanje fotografija, bez potrebe za dodatnim hardverskim uređajima. U ovom članku, objasnit ćemo kako spremiti slike na Google.

Prijava na Google račun

Prije nego što počnete pohranjivati slike na Google, potrebno je prijaviti se na Google račun. Ako već imate Google račun, prijavite se na svoj račun na Google stranici. Ako nemate Google račun, slijedite korake za stvaranje novog računa.

Otvorite Google Photos

Nakon prijave na vaš Google račun, otvorite Google Photos. Ovo je besplatna aplikacija za pohranu fotografija koja je dostupna za preuzimanje na Google Play Storeu i App Storeu.

Dodavanje fotografija u Google Photos

Kada otvorite aplikaciju Google Photos, odaberite opciju "Dodaj fotografije" i odaberite fotografije koje želite pohraniti. Možete odabrati pojedinačne fotografije ili više fotografija odjednom. Ako želite pohraniti sve svoje fotografije, Google Photos će automatski sinkronizirati sve fotografije s vašeg mobilnog uređaja.

Odaberite veličinu pohranjene fotografije

Google Photos nudi dvije veličine fotografija za pohranu: Originalna veličina i Visoka kvaliteta. Originalna veličina fotografija pohranjuje se u izvornom obliku, dok se Visoka kvaliteta smanjuje kako bi zauzela manje prostora. Ako odaberete opciju Visoke kvalitete, Google Photos će pohraniti vaše fotografije bez troška prostora za pohranu.

Pristupite fotografijama s bilo kojeg uređaja

Jednom kada pohranite fotografije na Google Photos, možete im pristupiti s bilo kojeg uređaja povezanog s vašim Google računom. Samo se prijavite na Google Photos i pregledajte svoje fotografije.