Tehnologija

Kratki vodič za pravilno čišćenje virusa na androidu

Primijetili ste nekoliko poteškoća u radu vašeg android pametnog telefona? Postoji mogućnost da je vaš android uređaj zaražen virusom. Srećom, za čišćenje virusa na androidu potrebno je samo nekoliko minuta.

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Primijećujete da se vaš android pametni telefon usporava, zaslon vam je preplavljen dosadnim reklamama, postavke preglednika se automatski mijenjaju ili se čudno poveća internetska aktivnost vašeg telefona? Možda imate instaliran zlonamjerni softver na svom uređaju, odnosno virus. No, kako funkcionira čišćenje virusa na androidu?

Prvo što trebate učiniti za učinkovito čišćenje virusa na androidu je preuzeti i instalirati Kaspersky Internet Sigurnost aplikaciju za android uređaj. Otvorite aplikaciju i dodirnite nastavi kako biste omogućili pristup značajkama sustava. Dvaput dodirnite dopusti kako bi aplikacija mogla upućivati ​​telefonske pozive i upravljati njima te pristupati potrebnim datotekama na vašem telefonu. Dodirnite nastavi kako biste omogućili pristup telefonu i pohrani kako bi aplikacija mogla skenirati vaš uređaj u potrazi za prijetnjama.

Sljedeće što je potrebno učiniti kako biste očistili android od virusa je izrada računa. Dodirnite gumb za postavljanje računa te odaberite korisničko ime i lozinku kako biste postavili račun. Aplikacija je sada spremna za skeniranje vašeg telefona. Dodirnite gumb 'pokreni skeniranje' kako biste pronašli potencijalne viruse na vašem uređaju. Ako se pronađe virus, dodirnite 'ukloni' kako biste očistili android od virusa.