Tehnologija

Kratki vodič i savjeti kako mobitel ubrzati

Mobitel se usporio i želite ga ubrzati. Jednostavna i besplatna metoda za ubrzavanja starog mobitela.

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Ako vaš mobilni uređaj počinje raditi sporije, možda je vrijeme da ga ubrzate. Postoji nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da poboljšate performanse vašeg mobilnog uređaja i učinite ga bržim.

Ažurirajte svoj mobitel

Jedan od najjednostavnijih načina za poboljšanje performansi mobilnog uređaja je ažuriranje na najnoviju dostupnu verziju operativnog sustava. Ažuriranje operativnog sustava često uključuje popravke i poboljšanja koja mogu poboljšati brzinu vašeg uređaja.

Uklonite nepotrebne aplikacije

Aplikacije koje ne koristite mogu zauzimati prostor i usporavati vaš mobilni uređaj. Stoga, preporučuje se redovito provjeravati koje aplikacije koristite i ukloniti one koje ne koristite. Također, preporučuje se izbjegavati prekomjerno korištenje widgeta i live pozadina koje mogu utjecati na performanse mobilnog uređaja.

Očistite predmemoriju i privremene datoteke

Predmemorija i privremene datoteke zauzimaju prostor i mogu usporiti vaš mobilni uređaj. Stoga, preporučuje se redovito čišćenje predmemorije i privremenih datoteka. Postoje različite aplikacije za čišćenje predmemorije i privremenih datoteka koje se mogu lako preuzeti s Google Play Storea.

Isključite nepotrebne značajke

Nepotrebne značajke poput Bluetootha, GPS-a i Wi-Fi-ja također mogu utjecati na performanse vašeg mobilnog uređaja. Stoga, preporučuje se isključivanje nepotrebnih značajki kada ih ne koristite kako bi se povećala brzina vašeg uređaja.

Poboljšajte pohranu

Pun memorijski kapacitet također može usporiti vaš mobilni uređaj. Stoga, preporučuje se redovito provjeravanje i brisanje nepotrebnih datoteka i slika kako bi se oslobodio prostor. Također, možete koristiti cloud usluge za pohranu kako bi se smanjio pritisak na lokalnu pohranu vašeg mobilnog uređaja.