Tehnologija

Kako vratiti kontakte sa starog telefona?

Kupili ste novi mobitel i trebate vratiti kontakte, ne trebate brinuti. Saznajte kako vratiti kontakte sa starog telefona.

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Kontakti su osnovna funkcija telefona koja omogućuje korisnicima da pohrane informacije o ljudima s kojima žele komunicirati. Međutim, kada korisnici zamijene svoj stari telefon novim, mogu se suočiti s problemom gubitka svojih kontakata. Ovdje saznajte kako vratiti kontakte sa starog telefona.

Postoji nekoliko načina za vraćanje kontakata s starog telefona. Prvi način je da ih prenesete na novi telefon putem aplikacije za prijenos podataka. Ove aplikacije omogućuju korisnicima da jednostavno prenesu svoje kontakte, poruke i druge datoteke s jednog uređaja na drugi. Najpopularnije aplikacije za prijenos podataka uključuju SHAREit, Xender, iTransor itd.

Još jedan način za vraćanje kontakata je sinkronizacija s računom na oblaku. Ako ste prije sinkronizirali svoje kontakte s Google računom ili Apple ID-om, možete ih jednostavno povući natrag na novi uređaj. Da biste to učinili, idite na Postavke > Računi > Google/Apple i provjerite je li omogućena opcija za sinkronizaciju kontakata.

Ako niste sinkronizirali kontakte sa starog uređaja, možete ih pokušati povratiti iz sigurnosne kopije. Ako ste stvorili sigurnosnu kopiju svog starog uređaja, možete je koristiti za vraćanje kontakata na novi uređaj. Međutim, ako niste stvorili sigurnosnu kopiju, možda ćete morati koristiti softver za oporavak podataka koji može izvući izbrisane podatke s vašeg starog uređaja. Sve su to jednostavni načini kako vratiti kontakte sa starog telefona.