Tehnologija

Kako vratiti Google Play na mobitel?

Google Play jedna je od osnovnih aplikacija svakog android uređaja. Kako vratiti Google Play na mobitel?

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Postoji šansa da ste uklonili Google Play Store s početnog zaslona. Sve preuzete aplikacije na Android telefonima bit će prisutne na početnom zaslonu i u ladici s aplikacijama. Odatle možete odabrati nekoliko aplikacija koje želite na početnom zaslonu.

Najprije otvorite mapu aplikacija pritiskom na ikonu mape aplikacija ili prevlačenjem na početnom zaslonu. Potražite ikonu Google Play Store. Pritisnite i povucite ikonu na početni zaslon i vratili ste traženu aplikaciju.

Također postoji mogućnost da ste Google Play slučajno sakrili na mobitelu. Stoga trebate provjeriti sve skrivene aplikacije na vašem Android telefonu.

Opcija Sakrij aplikacije bit će u postavkama pokretača. Otvorite postavke pokretača, kliknite na Sakrij aplikacije. Sada poništite odabir trgovine Google Play i vratili ste ga na mobitel.

Ako ste prvotno instalirali Google Play Store iz APK datoteke, možete je upotrijebiti za ponovnu instalaciju. Za preuzimanje trgovine Google Play potražite pouzdani izvor kao što je APKMirror. Nakon što se uspješno instalira, Google Play će se vratiti na vaš mobitel.