Tehnologija

Kako upaliti telefon bez dugmeta?

Pokvarilo vam se dugme za paljenje telefona te više ne možete uključiti mobitel? To nije razlog za brigu. Donosimo jednostavan način za paljenje telefona bez dugmeta.

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Dugme za paljenje vašeg telefona je jedna od najvažnijih tipki na vašem uređaju, jer vam omogućava uključivanje i isključivanje uređaja. Međutim, ako tipka za paljenje ne radi, ili ako je oštećena, postoji nekoliko načina da uključite svoj mobilni uređaj bez nje.

Prvo rješenje za paljenje telefona bez dugmeta je korištenje tipke za početni zaslon. Ako vaš mobilni uređaj ima tipku za početni zaslon, držite ju pritisnutu dok se ne prikaže zaslon za otključavanje. Nakon što otključate uređaj, on će se automatski uključiti.

Druga mogućnost je da povežete vaš mobilni uređaj s računalom putem USB kabela. Nakon povezivanja, vaš mobilni uređaj trebao bi se automatski uključiti. Treća opcija za paljenje telefona bez dugmeta je korištenje opcije „Auto Power ON“. Ova opcija omogućuje automatsko uključivanje vašeg mobilnog uređaja kada se spoji na napajanje. Ako vaš mobilni uređaj ima ovu funkciju, omogućite je u postavkama uređaja kako biste mogli uključiti svoj uređaj bez tipke za paljenje.