Tehnologija

Kako upaliti laptop preko tastature?

Trebate upaliti laptop, ali gumb za paljenje ne radi? Zašto ne biste upalili laptop preko tastature? Saznajte što je tastatura i kako upaliti laptop preko tastature.

laptop.jpg
Foto: Pixabay

Tastatura je uređaj koji se sastoji od slova, brojeva, simbola i tipki. To je jedan od najvažnijih dijelova računala ili prijenosnog računala jer omogućuje korisniku da unosi tekst, naredbe i druge vrste ulaznih podataka. No, kako upaliti laptop preko tastature?

Mnogi laptopi omogućuju korisniku da se pomoću tipkovnice pokrene, bez upotrebe gumba za uključivanje. Ova funkcija može biti vrlo korisna, pogotovo ako je gumb za uključivanje oštećen ili se ne može lako pronaći. Kako biste upalili laptop preko tasttature jednostavno pritisnite kombinaciju tipki Fn + Power. Ovo će obično pokrenuti postupak uključivanja, nakon čega će se prijenosno računalo pokrenuti.

Ako vaš laptop ima dodatne tipke za uključivanje, pokušajte pritisnuti tipku za uključivanje, a zatim zadržati tipku Fn dok se prijenosno računalo pokreće. To će omogućiti pokretanje prijenosnog računala bez otvaranja zaslona. U svakom slučaju, ako niste sigurni kako upaliti prijenosno računalo pomoću tipkovnice, provjerite korisnički priručnik ili se obratite proizvođaču za pomoć. Važno je koristiti ispravnu kombinaciju tipki kako biste izbjegli neželjene posljedice ili oštećenja sustava.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.