Tehnologija

Kako ukloniti virus sa USB sticka?

Pojavili li se virus na USB sticku potrebno ga je ukloniti. Saznajte kako ukloniti virus sa USB sticka u svega nekoliko koraka.

usb-stick.jpg
Foto: Pixabay

USB stick važan je dodatak računalu jer vam omogućuje prikladno nošenje datoteka i dokumenata. Međutim, ranjiv je na jedan zlonamjerni softver poznat kao virus prečaca. Ovaj virus obično pogađa računala. Dakle, kada povežete svoj USB stick sa zaraženim računalom, vaš disk se zarazi, a sve datoteke na njemu prikazane su kao prečac. U tom slučaju ne možete pristupiti svojim datotekama koje daju poruku o pogrešci kad god ih pokušate otvoriti. Srećom, postoji način kako ukloniti virus sa USB sticka.

Prvi korak načina kako ukloniti virus sa USB sticka je otvaranje naredbenog retka. U okvir za pretraživanje sustava upišite CMD za pristup naredbenom retku. Kliknite ga desnom tipkom miša i kliknite pokreni kao administrator. Zatim idite na svoj pretraživač datoteka i kliknite mapu moje računalo. Pronađite USB stick koji želite očistiti od virusa.

Sljedeći korak načina kako ukloniti virus sa USB sticka je upisivanje naredbe u naredbeni redak. Vratite se u prozor naredbenog retka i upišite del *.Ink, a zatim pritisnite enter na tipkovnici. Upišite attrib -s -r -h *.* /s /d / te na kraj dodajte ime vašeg USB sticak i i pritisnite enter. Ovaj način kako ukloniti virus sa USB sticka je gotov.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.