Tehnologija

Kako na pravilan način uključiti miš na laptopu?

Kupili ste novi miš za laptop, ali ne znate kako uključiti miš na laptop? Postoje dva jednostavna načina za uključivanje miša na laptop.

miš-laptop.jpg
Foto: Pixabay

Miš na laptopu je periferni uređaj koji se koristi za navigaciju i izvršavanje radnji na laptopu. To omogućuje korištenje uređaja za upravljanje kursora na laptopu. No, prvo uključivanje miša na laptop može biti zbunjujuće. Postoje dva načina da se uključi miš na laptop koji ovise o vrsti vašeg miša, a to su poveizvanje putem USB priključka ili bežično povezivanje.

Povezivanje putem USB priključka je prvi način kako uključiti miš na laptopu. Ova metoda je najjednostavnija i najčešće korištena. Da biste to učinili, jednostavno utaknite USB priključak miša u bilo koji slobodan USB priključak na laptopu. Operativni sustav će automatski prepoznati novi uređaj i on će odmah biti spreman za korištenje.

Bežično povezivanje je drugi način za uključivanje miša u laptop. Ako želite bežično povezivanje, morat ćete koristiti bežični miš s USB nano priključkom. Priključak se utakne u bilo koji slobodan USB priključak na laptopu, a zatim se bežični miš uključi te je spreman za povezivanje s priključkom. Nakon ovih načina moći ćete koristiti miš na laptopu kao što biste koristili bilo koji drugi miš na stolnom računalu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.