Tehnologija

Kako ugasiti mobitel bez tipke?

Pokvarila vam se tipka za gašenje mobitela te više ne možete ugasiti mobitel? Ne morate paničariti. Postoji brz i jednostavan način za gašenje mobitela bez tipka.

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Kada vaš mobilni uređaj ostane bez baterije ili vam je potrebno ga ugasiti iz nekog drugog razloga, tipka za gašenje može biti jedini način za isključivanje uređaja. Međutim, kada vam tipka za gašenje ne radi, postoje još neki načini za gašenje vašeg mobilnog uređaja i bez tipke za gašenje. No, kako ugasiti mobitel bez tipke?

Prvo rješenje za gašenje mobitela bez tipke je softversko gašenje. To možete postići tako da pritisnete i držite tipku za smanjenje glasnoće i tipku za napajanje dok se ne pojavi opcija za gašenje. Ova opcija se obično nalazi na vrhu zaslona. Odaberite opciju "Isključi" ili "Gašenje" i vaš mobilni uređaj će se ugasiti.

Druga mogućnost je korištenje geste dvostrukog tapkanja. Ako vaš mobilni uređaj ima mogućnost dvostrukog tapkanja, možete aktivirati opciju "gašenje zaslona" kako biste ugasili uređaj. Ova opcija obično se nalazi u postavkama pod "pametne značajke" ili "geste". Treća opcija je korištenje "hard reset" kombinacije tipki. Ova opcija može varirati ovisno o modelu vašeg mobilnog uređaja, ali obično uključuje pritisak i držanje tipki za glasnoću i napajanje dok se ne pojavi logotip proizvođača na zaslonu, nakon čega se uređaj automatski gasi. Ovo su najbrži i najjednostavniji načini za gašenje mobitela bez tipke.