Tehnologija

Kako na pravilan način spremiti slike na cloud?

Želite spremiti slike na cloud servis kako ne biste morali kupovati memorijske komponente? Donosimo jednostavne upute za spremanje slika na cloud servis.

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Cloud pohrana postala je vrlo popularna metoda za spremanje podataka, uključujući i fotografije. Spremanjem slika na cloud, možete ih sigurno pohraniti i pristupiti im bilo kada i bilo gdje. U ovom članku ćemo vam pokazati kako spremiti slike na cloud.

  • Odaberite pružatelja usluga cloud pohrane Prije nego što počnete pohranjivati slike na cloud, morate odabrati pružatelja usluga cloud pohrane. Najpopularniji pružatelji usluga cloud pohrane uključuju Google Drive, Dropbox, iCloud, OneDrive i Amazon Drive.
  • Stvorite račun i instalirajte aplikaciju Nakon što odaberete pružatelja usluga cloud pohrane, stvorite račun i preuzmite aplikaciju na svoj uređaj. Aplikaciju možete preuzeti s Google Play Storea ili App Storea, ovisno o vašem uređaju.
  • Odaberite fotografije za pohranu Nakon što instalirate aplikaciju, otvorite je i odaberite fotografije koje želite pohraniti na cloud. Ako koristite Google Photos, sve vaše fotografije već su sinkronizirane s vašim Google računom.
  • Pohranite fotografije na cloud Nakon što odaberete fotografije, jednostavno ih povucite i ispustite u aplikaciju cloud pohrane. Ako koristite mobilnu aplikaciju, jednostavno odaberite "Pohrani" ili "Dodaj" i fotografije će se automatski pohraniti na cloud.
  • Pristupite fotografijama s bilo kojeg uređaja Jednom kada pohranite fotografije na cloud, možete im pristupiti s bilo kojeg uređaja povezanog s vašim računom. Jednostavno se prijavite na svoj račun cloud pohrane i pregledajte svoje fotografije.