Tehnologija

Kako spojiti mobitel na TV USB kablom?

Želite li svoj mobitel spojiti na TV putem USB kabela kako biste duplicirali ekran? Nalazite se na savršenom mjestu da naučite kako. Saznajte kako spojiti mobitel na TV USB kablom.

usb.jpg
Foto: Pixabay

Zrcaljenje zaslona putem USB-a na TV može biti korisno za prikazivanje različitih sadržaja, poput fotografija, videozapisa i glazbe, s vašeg mobilnog telefona na TV. Na primjer, ako želite vidjeti slike s cijelom svojom obitelji, možda biste trebali povezati svoj mobilni telefon s TV-om putem USB kabla za lakši prikaz. No, kako spojiti mobitel na TV USB kablom?

Većina modernih pametnih telefona ima USB-C priključak koji se koristi za punjenje mobitela ili spajanje mobitela sa ostalim uređajima, poput računala ili TV-a. To je ulaz u obliku cilindra koji se koristi umjesto tradicionalnog mikro-USB-a za brže punjenje i prijenos podataka.

Ovaj tip USB-a možete koristiti za spajanje mobitela s TV-om. Jednostavno spojite USB kabel na svoj pametni mobitel i spojite ga na priključnu stanicu s HDMI priključkom ili USB-C na HDMI adapterom. Na ovaj način ćete spojiti mobitel na TV pomoću USB kabla, a vaš mobilni ekran će se duplicirati na ekranu TV-a.