Tehnologija

Kako spojiti dva laptopa preko kabla?

Želite spojiti dva laptopa kako bi brzo i jednostavno prebacili datoteke? Saznajte kako spojiti dva laptopa preko kabla u nekoliko sekundi.

laptopi.jpg
Foto: Pixabay

Spajanje dva laptopa preko kabla može vam omogućiti dijeljenje datoteka, mapa i perifernih uređaja poput printera ili skenera. To je jednostavna i brza metoda prijenosa podataka između dva uređaja, bez obzira na to radi li se o istom operativnom sustavu ili ne. No, kako spojiti dva laptopa preko kabla?

Prvo što trebate napraviti kada želite spojiti dva laptopa preko kabla je nabaviti svu opremu. Za spajanje dva laptopa potreban vam je kabel koji se zove "kabel za kroskabiranje". To je Ethernet kabel koji se koristi za spajanje dva računala putem LAN mreže. Jednostavno spojite jedan kraj kabla u Ethernet priključak na jednom laptopu, a drugi kraj u drugi laptop.

Sljedeće što trebate učiniti kada želite spojiti dva laptopa preko kabla je podesiti računalo. Nakon što ste povezali dva laptopa, potrebno je konfigurirati mrežne postavke na oba uređaja. To možete učiniti tako što ćete otići na Upravljačka ploča -> Centar za dijeljenje -> Promjena postavki. Potom ćete vidjeti vaše mrežne karte, a onda ćete morati odabrati Ethernet karticu koja je povezana s drugim laptopom i kliknuti na "Prikaži status ove mreže". Otvorit će vam se prozor u kojem ćete kliknuti na "Detalji" i odabrati "TCP/IPv4". Nakon što ste konfigurirali mrežne postavke, dva laptopa će biti povezana u lokalnu mrežu i spremna za dijeljenje datoteka.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.