Tehnologija

Kako skenirati s mobitelom?

Želite skenirati dokumente pomoću mobitela? Saznajte što je skeniranje i kako skenirati s mobitelom.

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Skeniranje je proces korištenja skenera za stvaranje digitalne kopije tiskane stranice ili fotografije. Mobiteli su uz to što služe kao telefoni, također opremljeni kamerama i funkcijama za slikanje, što ih čini prikladnim za skeniranje dokumenata ili slika. No, kako skenirati s mobitelom?

Postoje različiti načini za skeniranje s mobitelom, uključujući korištenje integrirane kamere ili korištenje aplikacije za skeniranje. Kako biste skenirali s mobitelom ako imate mobitel s kamerom visokih specifikacija, možete jednostavno fotografirati dokument ili sliku i onda ju prebaciti na računalo za daljnju obradu.

Još jedan način kako skenirati s mobitelom je korištenje aplikacija za skeniranje. Postoje mnoge besplatne i plaćene aplikacije za skeniranje na tržištu, koje vam omogućuju da skenirate dokumente, račune, knjige i druge stvari. Dovoljno je samo snimiti sliku s kamere mobitela, a aplikacija će automatski obraditi i popraviti sliku. Najpopularnija aplikacija za skeniranje je Tiny Scanner. Koji god način skeniranja odaberete, rezultat će biti digitalna kopija skeniranog dokumenta, koja može biti pohranjena, dijeljena ili tiskana.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.