Fotografiranje

Kako se pravilno namjestiti za slikanje?

Želite dobro ispasti na obiteljskim slikama ili profilnim slikama svojih društvenih mreža? Za to je potrebno znati kako se namjestiti za slikanje. Pratite praktične savjete kako se namjestiti za slikanje.

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Fotografije su svuda oko nas, a to su najčešće obiteljske fotografije ili uspomene s putovanja. Postoje tehnike koje će vam omogućiti da ispadnete bolje na svim fotografijama, a one se odnose na pozu vašeg tijela. No, kako se namjestiti za slikanje?

Prvo što trebate znati kada se želite namjestiti za slikanje je vezan za težinu. Stavite većinu svoje težine na stražnju nogu, a prednju nogu stavite ispred i blago ju savijte u koljenu te ćete odmah stvoriti laskavu figuru tijela. Samo pazite da se ne naginjete unatrag ili dalje od kamere, jer to može izgledati ukočeno i neudobno.

Sljedeće što trebate učiniti kada se želite namjestiti za slikanje je udaljavanje ruke od tijela. Ako vam je ruka u položaju uz tijelo, činiti će se većom nego što zapravo jest. Da biste to popravili, napravite malo prostora između tijela i ruke. Lagano podignite ruku, stavljajući ruku na kuk ili gornji dio bedra.

Još jedan savjet koji će vam pomoći kada se želite namjestiti za slikanje je promjena položaja tijela. Tijelo vam nikada ne bi trebalo biti okrenuto direktno prema kameri. Umjesto da gledate pravo u kameru, postavite svoje tijelo pod kutom od 45 stupnjeva.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.