Tehnologija

Savjeti za mjerenje ekrana TV-a: Kako se mjeri ekran TV-a?

Želite izmjeriti koliko vam ekran TV-a ima inča? Mjerenje ekrana TV-a je vrlo jednostavno. Saznajte kako se mjeri ekran TV-a u nekoliko minuta.

veličina-ekrana.jpg
Foto: Pixabay

Naučiti kako se mjeri ekran TV-a nije teško, ali postoji nekoliko problema kojih biste trebali biti svjesni. Najčešća mjera TV-a je veličina ekrana u inčama. Ovo je najjednostavniji način kako se mjeri ekran TV-a, a gotov je za nekoliko sekundi.

No, kako se mjeri ekran TV-a? Veličina TV ekrana mjeri se dijagonalno između uglova vidljivog zaslona i obično se izražava u inčima. Dakle, ako želite odrediti veličinu vašeg TV ekrana, trebate mjeriti od gornjeg lijevog do donjeg desnog kuta. Ili od dolje lijevo prema gore desno. Nemojte uključivati ​​okvir ili okvir oko ruba zaslona, samo područje koje će prikazati sliku.

Uobičajene veličine televizora kreću se od 28 ili 30 inča za male LED televizore do 70 ili 80 inča ili više za velike LED i OLED zaslone. Neki proizvođači mogu opisati veličinu televizora kao klasu, pa bi mogli reći da je to klasa od 55 inča. To znači da zaslon mjeri 55 inča od kuta do kuta, uključujući okvir, tako da će stvarna vidljiva veličina zaslona biti nešto manja. Ovaj način kako se mjeri ekran od TV-a je opće prihvaćen način koji se koristi u cijelom svijetu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.