Sigurnost na internetu

Kako prepoznati sumnjive poruke na Messengeru?

Često primate sumnjive poruke na Messengeru koje mogu sadržavati virus? Ne otvarajte ih. Saznajte tko vam šalje sumnjive poruke na Messengeru te kako spriječiti primanje sumnjivih poruka.

messenger.jpg
Foto: Pixabay

Messenger je popularna aplikacija za dopisivanje koja se koristi za slanje poruka, fotografija, videa i audio datoteka. Međutim, kao i kod drugih aplikacija za dopisivanje, postoje i sumnjive poruke kojih bi korisnici trebali biti svjesni.

Sumnjive poruke na Messengeru uključuju bilo kakav sadržaj koji može biti uznemirujući ili ugrožavajući. To može uključivati ​​poruke koje sadrže prijetnje, uvrede, seksualni sadržaj, pozive na nasilje ili bilo koju drugu vrstu neprimjerenog sadržaja. Osim toga, sumnjive poruke na Messengeru mogu uključivati ​​i poruke koje pokušavaju dobiti vaše osobne podatke ili podatke o vašem računu.

No, kako spriječiti sumnjive poruke na Messengeru? Ako primate sumnjive poruke na Messengeru, važno je ne odgovarati na njih i izbjegavati interakciju s pošiljateljem. Umjesto toga, možete prijaviti poruku kao spam ili zlostavljanje i blokirati pošiljatelja. Međutim, važno je napomenuti da su neke poruke koje se mogu činiti sumnjivima zapravo lažne poruke koje pokušavaju prevariti korisnike. To mogu biti poruke koje tvrde da ste osvojili nagradu ili poruke koje izgledaju kao da su poslane od poznatih tvrtki ili organizacija. U takvim situacijama, korisnici bi trebali biti oprezni i provjeriti autentičnost poruke prije nego što bilo što poduzmu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.