Društvene mreže

Kako locirati mobitel preko Facebooka?

Izgubili ste mobitel i ne znate kako ga pronaći? Facebook ima rješenje čak i za to. Saznajte kako locirati mobitel preko Facebooka.

facebook.jpg
Foto: Pixabay

Lokacija se odnosi na mjesto gdje se nalazi neki objekt ili osoba. U ovom slučaju, govori se o lociranju mobitela. Facebook ima funkciju "Lokacija mobitela" koja vam omogućuje da pronađete svoj mobitel ako ste ga izgubili. Ova funkcija koristi GPS tehnologiju kako bi se utvrdila točna lokacija mobitela. No, kako locirati mobitel preko Facebooka?

Prvo što trebate učiniti kada želite locirati mobitel preko Facebooka je prijaviti se u Facebook na računalu. Idite na "Postavke" iz padajućeg izbornika na vrhu stranice. Kliknite na "Postavke" ispod "Postavke i privatnost".

Sljedeće što trebate učiniti kako biste locirali mobitel preko Facebooka je pronaći opcije za lociranje. Idite na "Lokacija mobitela" na lijevoj strani ekrana. Kliknite na "Pogledaj lokaciju" za prikazivanje trenutne lokacije svog mobitela na karti. Ako je vaš mobitel uključen, lokacija će biti prikazana na karti. Ako nije, moći ćete vidjeti zadnju poznatu lokaciju. Ovaj način za lociranje mobitela preko Facebooka može vam pomoći kada izgubite mobitel.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.