Tehnologija

Kako isključiti glasovno pretraživanje na telefonu?

Kako isključiti glasovno pretraživanje na telefonu? Donosimo siguran način kako isključiti glasovno pretraživanje na telefonu

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Tehnološke tvrtke možda neće htjeti da isključite glasovne asistente na svom uređaju. Ali možete, i to je lako učiniti. Evo kako. Postoji mnogo opravdanih razloga da isključite glasovno pretraživanje na svojim pametnim uređajima. Možda ste umorni od slučajnog pokretanja svoje Alexe ili možda ne želite da mikrofoni tehnološke tvrtke slušaju svaku vašu riječ. Pogledajte kako isključiti glasovno pretraživanje na telefonu.

Bez obzira na razlog, isključivanje glasovnih asistenata većinom je jednostavan postupak bez obzira na uređaju koji koristite. Evo kratkog pregleda koraka koje trebate poduzeti kako biste isključili glasovno pretraživanje na svom mobitelu. Evo način kako isključiti Siri.

Za početak idite u Postavke. Idite na Siri & Search. Isključite sve opcije za Slušaj "Hey Siri". Pritisnite bočnu tipku za Siri i dopustite Siri kada je zaključana. Označite Isključi Siri u skočnom prozoru.

Ovdje je način kako isključiti glasovno pretraživanje na aplikaciji Google. Otvorite aplikaciju Google na svom telefonu. Idite na Više u donjem desnom kutu zaslona. Idite na Postavke i dodirnite na Google Assistant. Pomaknite se prema dolje do Assistant Devices. Odaberite sve uređaje na kojima želite isključiti Google Assistant. Dodirnite preklopnik Google pomoćnika da biste isključili glasovno pretraživanje na mobitelu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.