Svijet tehnologije

Savjeti za brzo i jednostavno deinstaliranje aplikacije

Ponekad je potrebno napraviti reviziju aplikacija na mobitelu i deinstalirati nepotrebne. Kako deinstalirati aplikaciju?

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Deinstaliranje aplikacije jednostavan je zadatak koji ne oduzima puno vremena. Sve što je potrebno za deinstaliranje aplikacije je pronalazak mjesta instalirane aplikacije te brisanje. Donosimo dva načina kako deinstalirati aplikaciju.

Prvi način kako deinstalirati aplikaciju je putem Trgovine Play. Uđite u Trgovinu Play i u gornjem desnom kutu dotaknite ikonicu vašeg profila, a zatim dodirnite na gumb za upravljanje aplikacijama. Kada se nalazite u odjeljku za upravljanje aplikacijama, pred vama se nalazi popis svih instaliranih aplikacija. Dotaknite na aplikaciju koju želite deinstalirati te kliknite na gumb za deinstalaciju.

Sljedeći način kako deinstalirati aplikaciju je putem postavki vašeg telefona. Uključite vaš mobitel i navigirajte se u postavke uređaja. Odaberite gumb za upravljanje aplikacijama te će se pojaviti sve aplikacije koje se nalaze na vašem telefonu. Jednostavno odaberite aplikaciju koju želite deinstalirati te dotaknite na gumb za deinstalaciju. Ovo su dva najbrža načina kako deinstalirati aplikaciju te sada imate više prostora za pohranu na vašem mobitelu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.