Tehnologija

Savjeti za čitanje knjiga na kindle uređaju

Kupili ste kindle a ne znate kako ga postaviti i kako čitati knjige na kindle uređaju? Saznajte kako čitati knjige na kindle bez kompliciranih koraka.

kindle.jpg
Foto: Pixabay

Za razliku od tradicionalnog tableta, čitač elektroničkih knjiga kindle napravljen je tako da izgleda i ponaša se više kao fizička knjiga, čak koristi posebnu tehnologiju zvanu e-ink koja je lakša za vaše oči. Moderni kindle imaju čak i zaslone osjetljive na dodir i Wi-Fi mogućnosti, što olakšava posuđivanje, kupnju i listanje tisuća e-knjiga. No, kako postaviti kindle i kako čitati knjige na kindle uređaju?

Prvi korak načina kako čitati knjige na kindleu je postavljanje kindlea. Ako ste upravo dobili svoj kindle, najprije ga je potrebno napuniti. Punjenje kindlea može potrajati od 1,5 do 3 sata, ovisno o modelu i izvoru napajanja. Kada je vaš Kindle napunjen, pritisnite i držite tipku za paljenje oko 7 sekundi da biste ga uključili.

Sljedeći korak načina kako čitati knjige na kindleu je povezivanje na internet. Ako vaš kindle podržava Wi-Fi, od vas će se tražiti da odaberete Wi-Fi mrežu kada prvi put pokrenete kindle. Zatim je potrebno prijaviti se na Amazon račun, a ako nemate Amazon račun potrebno ga je kreirati.

Posljednji korak načina kako čitati knjige na kindle je preuzimanje knjiga. Uključite kindle i dotaknite na gumb početne stranice. Dodirnite gumb moja knjižnica. Sada će se pojaviti sve knjige koje posjedujete na vašem Amazon računu. Dotaknite knjigu koju želite čitati. Ovaj način kako čitati knjige na kindle je već gotov i možete se opustiti čitajući knjige.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.