Dekor

Kako izgleda sušenje cvijeća na zraku? Koliko traje sušenje cvijeća na zraku?

Sušenje cvijeća vrlo je popularno. Kako izgleda sušenje cvijeća na zraku? Koliko traje sušenje cvijeća na zraku?

sušenje-cvijeća.jpg
Foto: Pixabay

Sušeno cvijeće možete sačuvati onoliko dugo koliko ih želite zadržati. I ne samo da suho cvijeće traje, već njime možete ukrasiti i svoj dom. Bilo da želite obložiti svoj ogrtač suhim ružama, napraviti aranžmane od suhog cvijeća koje ćete objesiti u spavaćoj sobi ili namirisati svoj dom, sušenje cvijeća je vaš odgovor.

Za sušenje cvijeća na zraku potrebno vam je:

  • Cvijeće po želji
  • Konopac
  • Škare
  • Vješalica

Sušenje cvijeća na zraku započnite tako da uklonite suvišno lišće sa stabljika cvijeta. U redu je ostaviti malo lišća na stabljici ako vam se sviđa izgled zelenila, i oni će se osušiti. Zatim grupirajte cvijeće po želji i zavežite špagu oko baze. Ako su stabljike preduge, odrežite ih na željenu duljinu. Zavežite drugi kraj konca za vješalicu.

Objesite vješalicu na mjesto koje nije na putu kako se nježni cvjetovi ne bi oštetili. Također ih treba objesiti u tamnom okruženju ili na mjestu koje ima minimalnu svjetlost. Svako izravno svjetlo uzrokovat će blijeđenje boja. Sušenje cvijeća na zraku traje tri do do četiri tjedna. Ovaj način za sušenje cvijeća već je gotov te sada sušeno cvijeće ukrašava vaš dom.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.