Praktični savjeti

Kako se određuje razmak između slika na zidu?

Kako biste uspješno postavili slike na zid potrebno je odrediti dobar razmak između slika. Kako se određuje razmak između slika na zidu?

metar.jpg
Foto: Pixabay

Kada uređujete svoj dom ili ured, jedna od stvari koju trebate uzeti u obzir je kako postaviti slike na zid. Iako se često koncentriramo na odabir slika i okvira, važno je također uzeti u obzir razmak između slika na zidu.

Koliki bi trebao biti optimalni razmak između slika na zidu ovisi o nekoliko faktora. Prvo, trebate uzeti u obzir veličinu vaših slika. Ako su slike manjih dimenzija, tada ih možete postaviti bliže jedna drugoj. Međutim, ako su slike veće, potrebno je ostaviti malo više razmaka između njih.

Drugi faktor koji trebate uzeti u obzir je stil uređenja vašeg doma ili ureda. Ako preferirate minimalistički ili moderan stil, tada bi manji razmak između slika mogao biti optimalan. S druge strane, ako volite rustikalni ili tradicionalni stil, tada bi možda bilo bolje ostaviti više razmaka između slika.

Općenito, preporučuje se ostaviti razmak između 5 do 10 centimetara između slika. Međutim, ovo je samo smjernica, a konačna odluka o tome koliki razmak želite između slika ovisi o vašim osobnim preferencijama i ukusu. Sad znate koliki je razmak između slika na zidu najbolji.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.