Feng Shui

Gdje postaviti zidni sat? Koje je najbolje mjesto za zidni sat?

Kako postaviti sat na zidu prema Feng Shui praksi? Koja su pravila za sat na zidu prema Feng Shui praksi?

sat.jpg
Foto: Pixabay

Feng shui je tisućama godina stara kineska praksa uređenja prostora koja ima za cilj postizanje ravnoteže i harmonije između čovjeka i okoline. Sat na zidu, poput drugih predmeta u prostoru, igra važnu ulogu u Feng Shuiju.

Prema Feng Shuiju, sat na zidu trebao bi biti postavljen na mjesto gdje će lako biti vidljiv, ali ne previše uočljiv. Preporučuje se postavljanje sata na zid lijevo od ulaznih vrata ili na istočnom ili jugoistočnom zidu, jer ti smjerovi predstavljaju početak novog početka i rasta. Međutim, važno je izbjegavati postavljanje sata na zid ispred kreveta ili radnog stola, jer to može uzrokovati distrakciju i stres.

Feng Shui daje prednost satu s okruglim oblikom, jer simbolizira neprekidni tok vremena i neprestanu ravnotežu. Preporučuje se izbjegavanje satova s oštrim rubovima ili uglovima, jer to može izazvati osjećaj nelagode i napetosti.

Važno je imati na umu da se Feng Shui smatra umjetnošću i znanosti, te se savjeti mogu prilagoditi individualnom ukusu i potrebama. Kad postavljate sat na zid prema Feng Shuiju, važno je slijediti osnovne smjernice, ali istovremeno slušati svoj vlastiti osjećaj i intuiciju kako biste postigli optimalan raspored za svoj dom.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.