Kreativnost

Bojanje jaja rižom

Tražite brz i jednostavan način za bojanje jaja? Bojanje jaja rižom će vas oduševiti. Donosimo sve što trebate znati za bojanje jajaj rižom.

bojanje-jaja.jpg
Foto: Pixabay

Obojite svoja uskršnja jaja rižom i bojama za hranu i možda ih više nikada nećete obojiti na drugi način. Ovaj jednostavan i izuzetno zabavan način za bojanje jaja rezultirati će svijetlim i šarenim jajima koja ukrašavaju vaš dom.

Sastojci potrebni za bojanje jaja rižom su:

  • Kuhana jaja
  • Boje za hranu
  • 3-4 šalice suhe riže
  • 2-3 žličice octa

Prvo što trebate učiniti za bojanje jaja rižom je uzeti vrećice za zamrzivanje te napuniti svaku vrećicu s pola šalice riže. U svaku vrećicu dodajte 10-12 kapi boje za hranu. Odaberite jednu boju po vrećici ili pomiješajte boje kako biste vidjeli koje boje možete stvoriti. Zatim uvaljajte jaje u malu zdjelicu octa. To će pomoći da se boje postave i na jajetu i na riži. Dodajte jedno tvrdo kuhano jaje u svaku vrećicu i dobro zavežite vrećicu.

Objema rukama nježno uvaljajte jaje u rižu i pokrijte jaje dok potpuno ne oboji. Kada ste dobro premazali jaja bojom, izvadite svako jaje iz vrećice i stavite na pladanj da se osuši. Ponovite ovaj postupak za sva preostala jaja. Iskorištenu rižu možete ponovno upotrijebiti za bojanje jaja. Ovaj način za bojanje jaja rižom već je gotov te su jaja spremna da ukrase vaš uskršnji stol.