Hrana i piće
Salata od mrkve

Kako se radi ukusna i osvježavajuća salata od ribane mrkve?

Kako se radi ukusna i osvježavajuća salata od ribane mrkve?
Ribana mrkva salata odliča je izbor kao prilog uz glavno mesno ili riblje jelo. Kako se radi ukusna i osvježavajuća salata od ribane mrkve?

Najteži dio izrade ribane mrkva salate je izvaditi svoj ribež, ali nakon što ga podignete na radnu ploču, ostalo je brzo i jednostavno. Ako možete, napravite salatu nekoliko sati unaprijed kako biste mrkvi dali priliku da upije preljev. Evo kako se priprema ribana mrkva salata.

Sastojci:

450 g mrkve, oguljene

2 žličice senfa

1 žlica svježe iscijeđenog soka od jednog limuna

1,5 žlice biljnog ulja

1,5 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1-2 žličice meda, po ukusu

¼ žličice soli

¼ žličice svježe mljevenog crnog papra, po ukusu

2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

2 sitno narezana mladog luka

Za početak pripreme ribane mrkva salate naribajte mrkvu. Stavite na stranu.

U zdjeli za salatu pomiješajte senf, limunov sok, med, biljno ulje, maslinovo ulje, sol i papar. Dodajte mrkvu, svježi peršin i mladi luk (ili ljutiku) i dobro promiješajte. Kušajte i po potrebi prilagodite začine. Pokrijte i stavite u hladnjak do posluživanja.

Ovisno o slatkoći mrkve, možda ćete htjeti dodati više ili manje meda u ribanu mrka salatu. Također, ako ovu salatu napravite unaprijed, svakako ponovno provjerite začine prije posluživanja jer će se okusi promijeniti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx