Quattro stagioni pizza samo je jedna od vrsta pizze koju možete pripremiti kod kuće. Donosimo recept za pripremu quattro stagioni pizze.

Quattro stagioni pizza ili pizza četiri godišnja doba jedna je od najboljih talijanskih vrsta pizza, s artičokama, gljivama, maslinama i šunkom. Ova autentična talijanska pizza je nevjerojatno ukusna i zabavna za pripremanje.
Sastojci potrebni da se pripremi quattro stagioni pizza su:
- 500 grama brašna
- 2 žličice suhog kvasca
- 320 ml mlake vode
- 1 žlica maslinovog ulja
- ½ žličice šećera
- 1 prstohvat soli
- 6 žlica pasirane rajčice
- 250 grama mozzarelle
- 160 grama šampinjona
- 180 grama srca artičoke
- 70 grama crnih maslina bez koštica
- 4 velike kriške šunke
Quattro stagioni pizza priprema:
Prvo što trebate učiniti kada pripremate quattro stagioni pizzu je dodati kvasac u mlaku vodu s pola žličice šećera na 5 minuta. Pomiješajte brašno i sol u velikoj zdjeli. Napravite udubinu u sredini i dodajte smjesu vode i kvasca dok mijesite tijesto. Čistu radnu površinu pospite s malo brašna i mijesite tijesto oko 5-10 minuta dok ne postane svilenkasto glatko i mekano. Dodajte 1 žlicu maslinovog ulja u veliku čistu zdjelu i trljajte sve dok se zdjela ne prekrije. Tijesto oblikujte u kuglu i stavite u zdjelu, vrh tijesta premažite malom količinom maslinovog ulja. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom najmanje 3 sata dok se ne udvostruči.
Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate recept za quattro stagioni pizzu je zagrijati pećnicu na 220°C. Rukama grubo podijelite tijesto na pola i stavite na lagano pobrašnjenu radnu površinu. Lagano pritisnite tijesto kako biste ga oblikovali u krug, a zatim valjkom za tijesto posutim brašnom razvaljajte tijesto da stane na pladanj. Izvadite pleh za pizzu iz pećnice i lagano ga pobrašnite. Prebacite tijesto na pleh i namažite ga sa 3 žlice passate. Rukama natrgajte pola mozzarelle i rasporedite je po podlozi.
Na kraju dodajte nadjeve na četiri dijela pizze. Kada je quattro stagioni pizza nadjenuta, pecite ju u pećnici 10-15 minuta dok se sir ne otopi, a korica postane hrskava te poslužote. Dobar tek!