Kuharica

Kako se mogu iskoristiti ostaci kuhane piletine?

Kremasti pileći špageti gusti, kremasti umak od rajčice i vaši omiljeni ostaci kuhane piletine spajaju se u ovom ukusnom receptu za špagete s piletinom. Saznajte kako iskoristiti ostatke kuhane piletine.

rucak-meso.jpg
Foto: Pixabay

Ako tražite jela uz koja možete iskoristiti ostatke kuhane piletine, možete započeti s ovim super jednostavnim špagetima. Slijedi recept za špagete s ostacima kuhane piletine.

Sastojci:

  • 680 grama tjestenine
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice neslanog maslaca
  • 280 grama slatkog luka sitno nasjeckanog
  • 5 češnja češnjaka mljevenog
  • 800 grama umaka od rajčice
  • 1 žličica granuliranog šećera
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 250 ml vrhnja sobne temperature
  • 250 grama ostataka kuhane piletine
  • Parmezan za preljev
  • Nasjeckani svježi bosiljak za preljev

Kako se pripremaju špageti od ostataka kuhane piletine?

Skuhajte tjesteninu u velikom loncu dok ne postane al dente. Nakon što je tjestenina kuhana, sačuvajte otprilike šalicu vode za tjesteninu, a zatim je ocijedite. Staviti na stranu.

U istom loncu miješajte 2 žlice maslinovog ulja i 2 žlice maslaca na srednjoj vatri dok se maslac ne otopi. Dodajte luk i češnjak i kuhajte dok luk ne omekša i postane proziran (2-3 minute).

Ulijte 30 oz umaka od rajčice i dodajte šećer, sol i papar. Smanjite vatru i kuhajte 30 minuta ili dok se umak znatno ne zgusne. Povremeno promiješajte.

Uklonite s vatre i dodajte 1 šalicu vrhnja i nasjeckane ostatke kuhane piletine. Promiješajte da se sjedini. Kušajte i po potrebi još jednom začinite. Poslužite uz obilnu porciju parmezana i preliveno svježim bosiljkom. Špageti sa ostacima kuhane piletine su gotovi.