Hrana i piće
Kuharica

Kako se mogu iskoristiti ostaci kuhane piletine?

Kako se mogu iskoristiti ostaci kuhane piletine?
Kremasti pileći špageti gusti, kremasti umak od rajčice i vaši omiljeni ostaci kuhane piletine spajaju se u ovom ukusnom receptu za špagete s piletinom. Saznajte kako iskoristiti ostatke kuhane piletine.

Ako tražite jela uz koja možete iskoristiti ostatke kuhane piletine, možete započeti s ovim super jednostavnim špagetima. Slijedi recept za špagete s ostacima kuhane piletine.

Sastojci:

680 grama tjestenine

2 žlice maslinovog ulja

2 žlice neslanog maslaca

280 grama slatkog luka sitno nasjeckanog

5 češnja češnjaka mljevenog

800 grama umaka od rajčice

1 žličica granuliranog šećera

1 žličica soli

1 žličica papra

250 ml vrhnja sobne temperature

250 grama ostataka kuhane piletine

Parmezan za preljev

Nasjeckani svježi bosiljak za preljev

Kako se pripremaju špageti od ostataka kuhane piletine?

Skuhajte tjesteninu u velikom loncu dok ne postane al dente. Nakon što je tjestenina kuhana, sačuvajte otprilike šalicu vode za tjesteninu, a zatim je ocijedite. Staviti na stranu.

U istom loncu miješajte 2 žlice maslinovog ulja i 2 žlice maslaca na srednjoj vatri dok se maslac ne otopi. Dodajte luk i češnjak i kuhajte dok luk ne omekša i postane proziran (2-3 minute).

Ulijte 30 oz umaka od rajčice i dodajte šećer, sol i papar. Smanjite vatru i kuhajte 30 minuta ili dok se umak znatno ne zgusne. Povremeno promiješajte.

Uklonite s vatre i dodajte 1 šalicu vrhnja i nasjeckane ostatke kuhane piletine. Promiješajte da se sjedini. Kušajte i po potrebi još jednom začinite. Poslužite uz obilnu porciju parmezana i preliveno svježim bosiljkom. Špageti sa ostacima kuhane piletine su gotovi.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx