

Ako tražite jela uz koja možete iskoristiti ostatke kuhane piletine, možete započeti s ovim super jednostavnim špagetima. Slijedi recept za špagete s ostacima kuhane piletine.
Sastojci:
680 grama tjestenine
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice neslanog maslaca
280 grama slatkog luka sitno nasjeckanog
5 češnja češnjaka mljevenog
800 grama umaka od rajčice
1 žličica granuliranog šećera
1 žličica soli
1 žličica papra
250 ml vrhnja sobne temperature
250 grama ostataka kuhane piletine
Parmezan za preljev
Nasjeckani svježi bosiljak za preljev
Kako se pripremaju špageti od ostataka kuhane piletine?
Skuhajte tjesteninu u velikom loncu dok ne postane al dente. Nakon što je tjestenina kuhana, sačuvajte otprilike šalicu vode za tjesteninu, a zatim je ocijedite. Staviti na stranu.
U istom loncu miješajte 2 žlice maslinovog ulja i 2 žlice maslaca na srednjoj vatri dok se maslac ne otopi. Dodajte luk i češnjak i kuhajte dok luk ne omekša i postane proziran (2-3 minute).
Ulijte 30 oz umaka od rajčice i dodajte šećer, sol i papar. Smanjite vatru i kuhajte 30 minuta ili dok se umak znatno ne zgusne. Povremeno promiješajte.
Uklonite s vatre i dodajte 1 šalicu vrhnja i nasjeckane ostatke kuhane piletine. Promiješajte da se sjedini. Kušajte i po potrebi još jednom začinite. Poslužite uz obilnu porciju parmezana i preliveno svježim bosiljkom. Špageti sa ostacima kuhane piletine su gotovi.


Petra Meštrić za Žena.hr: Što treba izbjegavati tijekom ljeta kako bi koža bila lijepa i njegovana?

Danas se otvara prvi muzej na svijetu posvećen fjaci i donosi prve online izložbe
