Smrznuti grah se bere svjež i potom zamrzava. Samo ih otopite u toploj vodi, ocijedite i upotrijebite u jelima. Nije sjajan u salatama ili umacima od graha jer mu dobro dođe malo kuhanja. Savršen je dodatak pirjanim jelima jer možete jednostavno baciti šaku i brzo se skuhaju. Kako izgleda kuhanje smrznutog graha?
Sastojci za kuhanje smrznutog graha:
- 500 g graha
- 6 šalica vode
Kako izgleda kuhanje smrznutog graha?
U lonac za temeljac stavite grah. Prelijte vodom u omjeru 1 šalica graha na 3 šalice vode. Pustite da zavrije na jakoj vatri, a zatim smanjite vatru da grah kuha oko 1 sat i 15 minuta. Napravite test okusa da vidite je li gotov po vašem ukusu, trebao bi biti dovoljno mekan za jelo, ali relativno čvrst, nemojte dopustiti da postane previše mekan ili će se raspasti nakon zamrzavanja. Grah ocijedite u cjedilu i dobro isperite hladnom vodom (tako se brže hladi).
Sada znate kako izgleda kuhanje smrznutog graha.