Glatko brašno se obično ne koristi za izradu kolača, ali ako je to sve što imate u ormariću, onda je ovo recept koji trebate slijediti. Slojeve biskvita ispunite kremom od maslaca i džemom.
Biskvit za kolači s glatkim brašnom:
- 2 jaja
- 125 g šećera u prahu
- 100 ml suncokretovog ulja
- ½ žličice octa
- 10 dkg glatkog brašna
- 20 g kukuruznog brašna
- prašak za pecivo
- ulje, za kalupe
Nadjev za kolači s glatkim brašnom:
- 50 g maslaca
- 10 dkg šećera u prahu
- 3 žlice džema od jagoda
- šećer u prahu
Za početak pripreme kolača s glatkim brašnom zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.
Utrljajte malo ulja oko unutrašnjosti dva okrugla kalupa za torte od 18 cm i prethodno zagrijte pećnicu. Jaja razbijte u zdjelu za miješanje, dodajte šećer, ulje i ocat i dobro umutite. Izmjerite glatko brašno, kukuruzno brašno i prašak za pecivo u drugu zdjelu i promiješajte da se sjedine.
Prosijte smjesu od brašna na smjesu od jaja i metalnom žlicom sve nježno izrežite i savijte. Pazite da ne premiješate. Smjesu rasporedite u pripremljene kalupe i zagladite vrhove. Pecite 20-25 minuta. Ostavite kolače u kalupu 5 minuta, a zatim ih okrenite na rešetku da se ohlade. Biskvit za kolač s brašnom je pripremljen.
Punjenje za kolač s glatkim brašnom:
Maslac nasjeckajte na male kockice. Stavite kockice maslaca u zdjelu za miješanje i tucite dok ne omekšaju. Prosijte šećer u prahu u zdjelu. Tucite šećer u prahu u maslac žlicu po žlicu miješajući u glatku pastu od maslaca. Premazati preko jednog hladnog kolača. Drugu tortu premažite pekmezom i stavite je s pekmezom prema dolje na maslac kremu Prije posluživanja pospite malo šećera u prahu po vrhu torte. Kolač s glatkim brašnom je gotov.