Kulinarstvo

Kako izgleda pokvareno jaje?

Jaja stoje u hladnjaku tjednima i prije upotrebe svakako ih je potrebo provjeriti jesu li pokvarena. Kako izgleda pokvareno jaje?

jaje.jpg
Foto: Pixabay

Pokvareno jaje je jaje koje je prošlo kroz proces truljenja, što ga čini neprikladnim za konzumiranje. Pokvarena jaja su opasna po zdravlje, jer sadrže bakterije koje uzrokuju probavne probleme i druge zdravstvene probleme. No, kako izgleda pokvareno jaje?

Izgled pokvarenog jaja varira ovisno o tome koliko je jaje staro i koje bakterije su uzrokovale truljenje. Međutim, postoje neki znakovi koji ukazuju da je jaje pokvareno. Prvi što trebate provjeriti kada želite znati je li jaje pokvareno su vanjski izgled i miris. Ako je jaje prljavo ili pocrnjelo, vjerojatno je pokvareno. Osim toga, pokvarena jaja često imaju neugodan i snažan miris.

Osim vanjskog izgleda, unutarnji izgled i tekstura jaja bitni su čimbenici koji vam mogu odgovoriti na pitanje kako izgleda pokvareno jaje. Pokvarena jaja obično imaju nečistu tekućinu u svom središtu, koja može imati neugodan miris i boju. Osim toga, pokvarena jaja obično imaju gumenastu teksturu. Pokvareno jaje je jaje koje nije prikladno za konzumiranje i koje sadrži bakterije koje su štetne za zdravlje. Da biste prepoznali pokvareno jaje, pažljivo pogledajte vanjski izgled, miris, unutarnji izgled i teksturu jaja prije nego ga pojedete. Ako sumnjate u kvalitetu jaja, najbolje je da ga ne jedete i da ga zamijenite svježim jajem.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.