Pizza majstor

Kada se stavlja jaje na pizzu?

Jaje može ići na svaku, ali baš na svaku pizzu. Potrebno je znati kada se stavlja jaje na pizzu kako jaje ne bi izgorilo ili čak bilo sirovo.

pizza.jpg
Foto: Pixabay

Jaja su često sastavni dio mnogih pizza. Međutim, kod stavljanja jaja na pizzu potrebno je znati kada se točno stavlja jaje na pizzu. Saznajte kada se stavlja jaje na pizzu kako bi bilo najbolje ispečeno.

Jaje na pizzu najbolje je staviti 5 minuta prije nego što izvadite pizzu iz pećnice. Ali, sve zavisi. Ako želite da se žumanjak razvalja po cijelom komadu, najbolje je razbiti jaje 3 minute prije nego što ćete izvaditi pizzu iz pećnice.

Tih tri minute jaje će se ispeći, ali će žumanjak ostati isti kako bi se mogao lijepo izliti po komadu pizze. Ako ipak, želite malo jače pečeno jaje, razbijte jaje 6 minuta prije vađenja pizze.

Morate samo pripaziti da jaje ni u kojem slučaju ne smijete staviti kada i sirovu pizzu jer će izgoriti. Kuhana jaja također idu 2,3 minute prije kraja pečenja pizze. Najbolje ćete znati da se kuhano jaje dobro primilo na pizzu tako da će malo poprimiti zlatnu boju i tada izvadite pizzu van.