Jela od graha iz konzerve odličan su izbor kada trebate napraviti brzi ručak. Saznajte kako se pripremaju jela od graha iz konzerve.

Pečeni grah vjerojatno je jedan od najčešćih konzerviranih artikala koji se kupuju diljem Europe. Ukusan i sočan grah iz konzerve služi kao izvrstan prilog za gotovo svako jelo, od ribe i krumpirića, kolutića s kobasicama, do graha na tostu. Jela od graha iz konzerve su savršen jeftin obrok u kojemu uživaju ljudi svih uzrasta.
Sastojci za jelo od graha iz konzerve:
- 1 žlica maslinovog ulja
- Pola velikog luka, nasjeckanog
- 1 jalapeño, mljeveni
- 2 režnja mljevenog češnjaka
- Pola žličice mljevenog kima
- 1/4 žličice sušenog origana
- 1/4 žličice dimljene paprike
- 1 limenka crnog graha
- 1 žlica soka od limete
- Sol i papar, po ukusu
Kako biste pripremili ovo jelo od graha iz konzerve najprije zagrijte ulje u srednje jakoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, rajčice, jalapenos, češnjak, kumin, origano i dimljenu papriku. Promiješajte i pirjajte 5 minuta dok luk ne omekša i postane proziran. Dodajte konzervu crnog graha, pomiješajte i pustite da zakuha. Maknite grah iz konzerve s vatre i umiješajte sok limete i sol. Ovaj recept za jelo od graha iz konzerve je gotov i jelo je spremno za posluživanje.
Ukoliko želite pripremiti varivo od graha iz konzerve, jednostavno slijedite prethodni recept, ali dodajte konzervu crnog graha u posudu bez cijeđenja te uz grah dodajte vode dok grah varivo iz konzerve ne bude željene gustoće.