Fini suhi kolači za Božić su postala tradicija svakoj obitelji. Opustite se u božićni ugođaj i napravite najfinije suhe kolače.
Sastojci za fine suhe kolače za Božić:
- 1 kg glatkog brašna
- 500g margarina
- 300g šećera
- 2 jaja
Fini suhi kolači za Božić priprema:
U posudu prvo pomiješajte jaja i šećer sa mutilicom. Nakon toga dodajte brašno i miješajte, možete i sa rukom ako vam je lakše. Na kraju dodajte margarin. Smjesu ostavite na sobnoj temperaturi pola sata.
Nakon toga, na stol prospijte malo oštrog brašna, također i po valjku za tijesto kako se tijesto ne bi ljepilo. Izvaljajte tijesto. Uzmite kalupe u različitim oblicima te radite oblike po želji. Ako nemate kalupe ne morate se brinuti, pustite maštu na volju i napravite svoje oblike.
Pecite na 200 stupnjeva u pećnici sve dok kolači ne poprime zlatnu boju. Fine suhe kolače za Božić ukrasite sa džemom ili orašastim plodovima.