Kuharica

Kako se priprema fina savijača od višanja?

Želite pripremiti domaću finu savijaču od višanja? Saznajte kako se priprema fina savijača od višanja.

savijača-s-visnjama.jpg
Foto: Pixabay

Fina savijača od višanja izvrstan je način da se riješite smrznutih višanja iz zamrzivača. Ovaj recept za finu savijaču od višanja možete pripremiti u bilo koje doba godine jer su za pripremu savijače korištene smrznute višnje.

Sastojci za finu savijaču od višanja:

  • 600 grama smrznutih višanja
  • 75 grama šećera u prahu
  • Korica jednog limuna
  • 6 listova lisnatog tijesta
  • 60 grama otopljenog maslaca
  • 50 grama mljevenih oraha

Kako biste pripremili finu savijaču od višanja najprije zagrijte pećnicu na 200°C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Odmrznute i ocijeđene višnje pomiješajte sa šećerom i koricom limuna.

Na čistu kuhinjsku krpu poslažite listove lisnatog tijesta, premažite sve osim posljednjeg lista otopljenim maslacem i ostavite dovoljno da premažete vrh kad se motaju. Žlicom stavljajte nadjev od višanja na jednu usku stranu pripremljenih listova u traku širine oko 8-10 cm, ostavljajući 2 cm slobodno na svakom kraju. Nadjev za finu savijaču od višanja pokrijte mljevenim orasima te zarolajte savijaču. Prebacite finu savijaču od višanja na obloženi lim za pečenje.

Finu savijaču od višanja pecite 10 minuta, zatim smanjite temperaturu na 180°C i nastavite peći još 20-30 minuta dok fina savijača ne postane hrskava i zlatna. Fina savijača od višanja je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!