Ako imate samostojeći mikser onda će priprema domaćih rezanaca proći vrlo jednostavno. Evo što je sve potrebno za domaće rezance.
Sastojci za domaće rezance:
- 300 grama glatkog brašna
- 1/4 žličice soli
- 150 ml vode
Kako se pripremaju domaći rezanci?
Dodajte krušno brašno i sol u zdjelu samostojećeg miksera opremljenog nastavkom za tijesto (ili u veliku običnu zdjelu za miješanje) i promiješajte zajedno da se sjedini.
Uključite mikser na malu brzinu i postupno dodajte vodu u dva dijela, dajući brašnu vremena da upije vodu sa svakim dodavanjem. Ako to radite ručno, jednostavno miješajte rukama dok postepeno dodajete vodu.
Smjesa će na kraju formirati tijesto nakon 5 minuta miješenja. Ako mikser ne uspije sve sjediniti, isključite mikser i rukama zgurajte tijesto.
Nakon što tijesto postane relativno povezano (izgledat će kvrgavo), nastavite mijesiti mikserom 10 minuta ili ručno 15 minuta. Tijesto pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta. Tijekom tog vremena nastavit će upijati vlagu i postati savitljivije i elastičnije.
Nakon što je tijesto odmorilo, premijesite ga još nekoliko puta da iz njega izađu eventualni mjehurići zraka. Oblikujte loptu i prepolovite.
Na pobrašnjenoj površini razvaljajte polovicu tijesta u tanki list debljine oko 2 mm – za to će trebati vremena! Temeljito pobrašnite površinu lima, preokrenite i temeljito pobrašnite drugu stranu.
Nakon što ste pobrašnili, preklopite tijesto tako da imate 4 sloja. Narežite rezance oštrim nožem na željenu debljinu. Vaši domaći rezanci su gotovi i spremni za kuhanje.