Hrana i piće
Kuharica

Kako se rade domaći rezanci od samo 3 sastojka?

Kako se rade domaći rezanci od samo 3 sastojka?
Kako napraviti domaće rezance sa samo 3 sastojka? Vrlo lako, evo kako se pripremaju domaći rezanci. Donosimo nepogrešiv recept za ukusne domaće rezance.

Ako imate samostojeći mikser onda će priprema domaćih rezanaca proći vrlo jednostavno. Evo što je sve potrebno za domaće rezance.

Sastojci za domaće rezance:

300 grama glatkog brašna

1/4 žličice soli

150 ml vode

Kako se pripremaju domaći rezanci?

Dodajte krušno brašno i sol u zdjelu samostojećeg miksera opremljenog nastavkom za tijesto (ili u veliku običnu zdjelu za miješanje) i promiješajte zajedno da se sjedini.

Uključite mikser na malu brzinu i postupno dodajte vodu u dva dijela, dajući brašnu vremena da upije vodu sa svakim dodavanjem. Ako to radite ručno, jednostavno miješajte rukama dok postepeno dodajete vodu.

Smjesa će na kraju formirati tijesto nakon 5 minuta miješenja. Ako mikser ne uspije sve sjediniti, isključite mikser i rukama zgurajte tijesto.

Nakon što tijesto postane relativno povezano (izgledat će kvrgavo), nastavite mijesiti mikserom 10 minuta ili ručno 15 minuta. Tijesto pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta. Tijekom tog vremena nastavit će upijati vlagu i postati savitljivije i elastičnije.

Nakon što je tijesto odmorilo, premijesite ga još nekoliko puta da iz njega izađu eventualni mjehurići zraka. Oblikujte loptu i prepolovite.

Na pobrašnjenoj površini razvaljajte polovicu tijesta u tanki list debljine oko 2 mm – za to će trebati vremena! Temeljito pobrašnite površinu lima, preokrenite i temeljito pobrašnite drugu stranu.

Nakon što ste pobrašnili, preklopite tijesto tako da imate 4 sloja. Narežite rezance oštrim nožem na željenu debljinu. Vaši domaći rezanci su gotovi i spremni za kuhanje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx