
Savjeti za pripremu dizanog tijesta s oštrim brašnom

Ovaj jednostavan i brz recept za dizano tijesto s oštrim brašnom spreman je za manje od 30 minuta, a može se koristiti u različitim receptima. Dizano tijesto s oštrim brašnom idealno je za domaće buhtle ili peciva s cimetom. Sastojci potrebni da se pripremi dizano tijesto s oštrim brašnom su:
1 žlica aktivnog suhog kvasca
130 ml tople vode
1 žlica šećera
1 žlica soli
2 žlice biljnog ulja
250 grama oštrog brašna
Kako biste pripremili dizano tijesto s oštrim brašnom najprije pomiješajte toplu vodu, kvasac, ulje i šećer. Pustite da odstoji oko 5 minuta dok se ne zapjeni. Umiješajte sol u brašno u zdjeli samostojećeg miksera. Nakon što se kvasac dignuo, smjesu s kvascem dodajte u brašno. Mijesite dizano tijesto s oštrim brašnom dok se smjesa ne formira, a zatim nastavite mijesiti dodatnih 5-6 minuta dok tijesto ne postane elastično i glatko.