Hrana i piće
Kuharica

Savjeti za pripremu dizanog tijesta s oštrim brašnom

Savjeti za pripremu dizanog tijesta s oštrim brašnom
Jeste li znali da možete pripremiti dizano tijesto s oštrim brašnom? Ono neće biti tako mekano kao tijesto od glatkog brašna, ali će biti prhko i ukusno. Saznajte kako se priprema dizano tijesto s oštrim brašnom.

Ovaj jednostavan i brz recept za dizano tijesto s oštrim brašnom spreman je za manje od 30 minuta, a može se koristiti u različitim receptima. Dizano tijesto s oštrim brašnom idealno je za domaće buhtle ili peciva s cimetom. Sastojci potrebni da se pripremi dizano tijesto s oštrim brašnom su:

1 žlica aktivnog suhog kvasca

130 ml tople vode

1 žlica šećera

1 žlica soli

2 žlice biljnog ulja

250 grama oštrog brašna

Kako biste pripremili dizano tijesto s oštrim brašnom najprije pomiješajte toplu vodu, kvasac, ulje i šećer. Pustite da odstoji oko 5 minuta dok se ne zapjeni. Umiješajte sol u brašno u zdjeli samostojećeg miksera. Nakon što se kvasac dignuo, smjesu s kvascem dodajte u brašno. Mijesite dizano tijesto s oštrim brašnom dok se smjesa ne formira, a zatim nastavite mijesiti dodatnih 5-6 minuta dok tijesto ne postane elastično i glatko.Pokrijte i ostavite tijesto s oštrim brašnom da se diže oko 10 minuta. Ovaj recept za dizano tijesto s oštrim brašnom već je gotov te sada tijesto možete iskoristiti u receptu koji pripremate.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx