Ako ste u potrazi za najboljim receptom za čokoladne kekse bez glutena, onda je vrijeme da se uvjerite da su ovi keksi oni koje ste čekali.
Sastojci za čokoladne kekse bez glutena:
- 290 g bezglutenskog brašna
- 40 g kakaa u prahu
- 1 žličica ksantan gume
- 1/4 žličice praška za pecivo
- 125 g maslaca omekšalog
- 75 g šećera
- 75 g smeđeg šećera
- 2 žličice ekstrakta ili paste od vanilije
- 1 žličica soka od limuna
- 1jaje na sobnoj temperaturi
Kako se pripremaju ovi čokoladni keksi bez glutena?
Prosijte bezglutensko brašno, kakao prah, ksantan gumu i prašak za pecivo. Umutite da se dobro sjedini i ostavite sa strane. Pomoću samostojećeg miksera s nastavkom s lopaticom ili električnog ručnog miksera i velike zdjele izmiksajte maslac, šećer u prahu, smeđi šećer, vaniliju i sok od limuna dok ne postanu kremasti i sjedine. Dodajte jaje i ponovno miksajte dok se ne sjedini. Dodajte suhe sastojke za čokoladne kekse bez gluteba i miješajte. Stavite zdjelu u hladnjak na 10-15 minuta, dok se tijesto malo ne stegne.
Podijelite tijesto na dva dijela i svaki dio razvaljajte na neprianjajućem papiru za pečenje ili papiru za pečenje. Nakon što ste izvaljali, stavite drugi komad papira za pečenje na vrh, izvucite tijesto na lim za pečenje i stavite u hladnjak dok se ne stegne. Ponovite s drugom kuglom tijesta. Kada ste spremni za pečenje, zagrijte pećnicu na 180°C i obložite limove za pečenje papirom za pečenje.
Preokrenite komad tijesta i pritisnite prema dolje zatim preokrenite tijesto i skinite gornji komad papira. Izrežite tijesto pomoću odabranih kalupa za čokoladne kekse bez glutena i stavite oblike na tepsiju. Ako su oblici još čvrsti i hladni, možete ih odmah peći, ako su omekšali, vratite ih u hladnjak na nekoliko minuta za učvršćivanje. Čokoladne kekse bez glutena pecite 10-14 minuta, ovisno o veličini.