Kuharica

Kratki vodič i savjeti za brzo namakanje graha

Postoji li način za brzo namakanje graha? Ukoliko tražite način za brzo namakanje graha, na pravom ste mjestu. Saznajte kako izgleda brzo namakanje graha.

grah.jpg
Foto: Pixabay

Kad ih zaboravite namočiti preko noći, samo na brzinu namočite grah! Ova metoda je jednostavna i funkcionira za sve vrste graha i drugih mahunarki. Ovako izgleda brzo namakanje graha.

Pripremili ste sve sastojke za ukusan lonac tamnoplavog bijelog graha ili juhe od crnog graha za večeru. Težak posao je obavljen, a kada ste spremni za početak kuhanja, shvatite da recept zahtijeva namakanje graha 6-10 sati prije kuhanja.

Ovo se događa češće nego što mislite. Ako i kada vam se to dogodi, nema potrebe za frustracijom. Duboko udahnite, a zatim pomoću ovih uputa brzo namočite grah. Začas ćete biti na putu do ukusnog obroka! Evo kako izgleda brzo namakanje graha.

Operite grah u cjedilu hladnom vodom iz slavine. Zatim proberite i odbacite sve kamenčiće ili ostatke koji bi se slučajno zapakirali s njima. Pokrijte vodom. Dodajte grah u veliki lonac i prekrijte ga vodom. Zakuhajte vodu na jakoj vatri, ostavite lonac nepoklopljen i kuhajte grah 5 minuta.

Maknite lonac s vatre i namočite grah. Ostavite grah da se namače u vrućoj vodi sat vremena. Ocijedite, isperite i skuhajte! Mahune ocijedite u cjedilu, isperite i skuhajte po svom omiljenom receptu. To je to, brzo namakanje graha već je gotovo.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.