Kad ih zaboravite namočiti preko noći, samo na brzinu namočite grah! Ova metoda je jednostavna i funkcionira za sve vrste graha i drugih mahunarki. Ovako izgleda brzo namakanje graha.
Pripremili ste sve sastojke za ukusan lonac tamnoplavog bijelog graha ili juhe od crnog graha za večeru. Težak posao je obavljen, a kada ste spremni za početak kuhanja, shvatite da recept zahtijeva namakanje graha 6-10 sati prije kuhanja.
Ovo se događa češće nego što mislite. Ako i kada vam se to dogodi, nema potrebe za frustracijom. Duboko udahnite, a zatim pomoću ovih uputa brzo namočite grah. Začas ćete biti na putu do ukusnog obroka! Evo kako izgleda brzo namakanje graha.
Operite grah u cjedilu hladnom vodom iz slavine. Zatim proberite i odbacite sve kamenčiće ili ostatke koji bi se slučajno zapakirali s njima. Pokrijte vodom. Dodajte grah u veliki lonac i prekrijte ga vodom. Zakuhajte vodu na jakoj vatri, ostavite lonac nepoklopljen i kuhajte grah 5 minuta.
Maknite lonac s vatre i namočite grah. Ostavite grah da se namače u vrućoj vodi sat vremena. Ocijedite, isperite i skuhajte! Mahune ocijedite u cjedilu, isperite i skuhajte po svom omiljenom receptu. To je to, brzo namakanje graha već je gotovo.