Ovo će jelo s piletinom će postati vaš omiljeni recept za brzinsku večeru. Pileća prsa su obilato obložena parmezanom i pržena u tavi kako bi dobila hrskavu koricu. Okus piletine ispunjava umak od limuna i maslaca s češnjakom.
Sastojci potrebni da se pripremi ovo brzo jelo s piletinom su:
- 2 velika pileća prsa,
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 velika jaja
- pola žličice mediteranskih začina
- pola žličice soli
- pola žličice mljevenog crnog papra
- 1 šalica parmezana, naribanog
- 3 žlice brašna
- 8 žlica maslaca
- 3 češnja češnjaka, mljevena
- 20 ml soka od limuna
- 40 ml pileće juhe
Kada pripremate ovo brzo jelo s piletinom najprije pileća prsa prepolovite po dužini. Lagano tucite čekićem za meso dok se ne ujednači. U posudi umutite 2 jaja, 1 češanj češnjaka, pola žličice talijanskog začina, te sol i papar po ukusu. U drugoj zdjeli pomiješajte parmezan i brašno. Umočite piletinu u smjesu od jaja, a zatim udubite piletinu u smjesu od parmezana.
U velikoj tavi zagrijte dovoljno ulja da prekrije dno tave. Kad se zagrije, dodajte piletinu i pecite 4-5 minuta sa svake strane, ili dok ne postane hrskava. Za to vrijeme u posebnoj posudi rastopite maslac i češnjak, kuhajte dok ne zamiriše. Dodajte pileću juhu, limunov sok i papar. Pustite da se umak kuha oko 2 minute.
Prelijte umak preko kuhane piletine, okrećući je da premaže. Ovo brzo jelo s piletinom već je gotovo i spremno za posluživanje. Dobar tek!