Za dodatni užitak na kraju dodajte žlicu kiselog vrhnja, a kao prilog je dovoljan i samo komad kruha
        Ovaj recept idealan je za sve ljubitelje variva, čak i tijekom ljeta, pogotovo ako obožavate punjene paprike. U ovoj brzoj i ukusnoj žlici nalaze se isti sastojci kao u tradicionalnim punjenim paprikama – razlika je samo u načinu pripreme. Za dodatni užitak na kraju dodajte žlicu kiselog vrhnja, a kao prilog je dovoljan i samo komad kruha.
Sastojci:
	- 2 žlice maslinovog ulja
 
	- 500 g mljevene govedine
 
	- 1 srednje veliki luk
 
	- 1 crvena paprika
 
	- 1 zelena paprika
 
	- 2 češnja češnjaka
 
	- 400 g nasjeckanih rajčica (1 konzerva)
 
	- 400 g pasirane rajčice (oko 450 ml)
 
	- 600 ml goveđeg temeljca
 
	- 1 lovorov list
 
	- 2 žlice nasjeckanog peršina + još za ukrašavanje
 
	- Sol i papar po ukusu
 
	- 200 g dugozrnate riže za kuhanje
 
	- Kiselo vrhnje za posluživanje
 
Priprema: 
	- Luk i češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Paprike operite, očistite od sjemenki i narežite na kockice.
 
	- U velikom loncu zagrijte jednu žlicu ulja. Dodajte mljeveno meso i pržite uz povremeno miješanje dok se ne razdvoji i lagano ne porumeni. Izvadite meso i stavite ga na tanjur obložen papirnatim ubrusima.
 
	- U lonac dodajte preostalo ulje, luk i papriku. Pirjajte uz miješanje oko 3 minute, zatim dodajte češnjak i sve zajedno pirjajte još 30 sekundi.
 
	- Dodajte nasjeckane i pasirane rajčice te temeljac. Dobro promiješajte i sastružite dno lonca kako biste podigli karamelizirane ostatke. Umiješajte peršin, lovorov list i ranije prženo meso. Začinite solju, paprom i začinima po želji (npr. mažuran, origano, mljevena paprika). Kad zavri, smanjite vatru i kuhajte na laganoj temperaturi 15 minuta, povremeno miješajući.
 
	- Nakon toga dodajte rižu i kuhajte još oko 15 minuta, dok riža ne omekša. Po potrebi dodajte još malo vode ili temeljca.