403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
SVE IZ JEDNOG LONCA

Varivo koje će zamijeniti punjene paprike – brže, lakše i jednako fino

Varivo koje će zamijeniti punjene paprike – brže, lakše i jednako fino
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Za dodatni užitak na kraju dodajte žlicu kiselog vrhnja, a kao prilog je dovoljan i samo komad kruha

Ovaj recept idealan je za sve ljubitelje variva, čak i tijekom ljeta, pogotovo ako obožavate punjene paprike. U ovoj brzoj i ukusnoj žlici nalaze se isti sastojci kao u tradicionalnim punjenim paprikama – razlika je samo u načinu pripreme. Za dodatni užitak na kraju dodajte žlicu kiselog vrhnja, a kao prilog je dovoljan i samo komad kruha.

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 500 g mljevene govedine
  • 1 srednje veliki luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 g nasjeckanih rajčica (1 konzerva)
  • 400 g pasirane rajčice (oko 450 ml)
  • 600 ml goveđeg temeljca
  • 1 lovorov list
  • 2 žlice nasjeckanog peršina + još za ukrašavanje
  • Sol i papar po ukusu
  • 200 g dugozrnate riže za kuhanje
  • Kiselo vrhnje za posluživanje

Priprema: 

  • Luk i češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Paprike operite, očistite od sjemenki i narežite na kockice.
  • U velikom loncu zagrijte jednu žlicu ulja. Dodajte mljeveno meso i pržite uz povremeno miješanje dok se ne razdvoji i lagano ne porumeni. Izvadite meso i stavite ga na tanjur obložen papirnatim ubrusima.
  • U lonac dodajte preostalo ulje, luk i papriku. Pirjajte uz miješanje oko 3 minute, zatim dodajte češnjak i sve zajedno pirjajte još 30 sekundi.
  • Dodajte nasjeckane i pasirane rajčice te temeljac. Dobro promiješajte i sastružite dno lonca kako biste podigli karamelizirane ostatke. Umiješajte peršin, lovorov list i ranije prženo meso. Začinite solju, paprom i začinima po želji (npr. mažuran, origano, mljevena paprika). Kad zavri, smanjite vatru i kuhajte na laganoj temperaturi 15 minuta, povremeno miješajući.
  • Nakon toga dodajte rižu i kuhajte još oko 15 minuta, dok riža ne omekša. Po potrebi dodajte još malo vode ili temeljca.
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx