Ovo jelo idealno je za one trenutke kad nemaš previše vremena, a opet želiš napraviti nešto ukusno i jednostavno
Odlična ideja kako iskoristiti palačinke. Uz samo nekoliko dodatnih sastojaka možete ih pretvoriti u ukusni bezmesni ručak ili večeru. Ovo jelo idealno je za one trenutke kad nemaš previše vremena, a opet želiš napraviti nešto ukusno i jednostavno.
Sastojci:
- 4 palačinke
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4 češnja češnjaka
- 200 g svježe špinata (može i smrznuta)
- 350 g pasirane rajčice (od cherry rajčica ili obične)
- 250 g svježeg sira (skute)
- 150 g mozzarelle
- 25 g ribanog tvrdog sira
- sol i mljeveni papar (po ukusu)
- muškatni oraščić
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 200 °C. Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte, a špinat operite, osušite i grubo nasjeckajte.
- U tavu ulijte maslinovo ulje i kratko popržite polovicu češnjaka. Dodajte pasiranu rajčicu, promiješajte i kuhajte 10 minuta. Na kraju začinite solju i paprom te maknite s vatre.
- U drugoj tavi zagrijte još malo ulja i popržite preostali češnjak. Dodajte špinat i pirjajte 5 minuta.
- U zdjeli pomiješajte svježi sir i pirjani špinat te začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
- Paradajz umak rasporedite po dnu ovalnog lima za pečenje veličine 30 x 20 cm (ili odgovarajućeg okruglog lima).
- Svaku palačinku premažite s četvrtinom nadjeva, zarolajte i narežite na šest kolutova. Kolute uspravno složite u lim. Po vrhu rasporedite komadiće mozzarelle i pospite ribanim tvrdim sirom.
- Pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta. Prije posluživanja ostavite jelo da odstoji 10 minuta. Poslužite uz zdjelu salate.